Yatak Odası

Yatak Odasında Fransız Esintisi

Fransız Tarzındaki Mobilyalar - 3

İnsanlar yaşamları boyunca ortalama 15 – 20 yılını uyuyarak geçirmektedir. Böyle bir uzun bir süre geçirdiğimiz yatak odalarımızın konforlu ve lüks olmaması için hiç bir sebep yok. Eski, yabancı filmlerde gördüğünüz, o karamsar, ağır ama bir o kadar gösterişli, lüks ve pahalı duran fransız tarzında bir yatak odasına sahip olabilirsiniz.

Fransız Tarzındaki Mobilyalar - 1

Fransızlar kendilerine bakma konusunda oldukça başaralı bir ülke. Bu başarıda hayatlarına, yaşam alanlarına, çalışmalarına yansıyor. Yatak odasında fransız tarzı yaratmak için birkaç ipucuya ihtiyacınız var. İlk olarak fransız tarzı klasik bir tarzdır, bunu söylemekte fayda var çünkü bazı kişiler klasik mobilyalardan pek haz etmezler. Fransız esintisi katmak istiyorsanız, yatak odanızı bej, kahverengi ya da altın renkleri ile olmalıdır ve alacağınız mobilyalar da bu renkte olması gerekmektedir. Ama siz bu renk tonlarını beğenmiyorsanız, açık yeşil ya da açık mavi tondaki renkleri düşünebilirsiniz.

Fransız Tarzındaki Mobilyalar - 2

Yatak odanızda işlemeli ve göz alıcı bir mobilya seçmelisiniz. Bu sayede yatak odanız çok ağır bir görünüme bürünür. Çiçek işlemli bir duvar kağıdı ile, odanız daha lüks ve gösterişli yapabilir. Eğer odanız büyük ise, yine klasik mobilyalar olmak üzeri 2 sandalye ve bir sehpa koymak odanızda vakit geçirebileceğiniz bir alan yaratır. Ama yatağınız olmazsa olmazı olan yatak başlığının büyük, lüks ve gösterişli olması gerekmektedir.

Fransız Tarzındaki Mobilyalar - 5

Klasik mobilyalar hoşunuza gitmiyorsa sakın modern ve klasik tarz karışımı olan mobilyalar satın almayın. Ya klasik mobilyadan vazgeçin ya da modern mobilyadan. İkisi bir arada oldukça garip bir görünüme yol açabilir.

Fransız Tarzındaki Mobilyalar - 4

Fransız esintisini yaratmak istiyorsanız, en önemli olan ve aklınızda kalması gerek ilk şey mobilyaların eski yılları hatırlaran tasarıma sahip olmasıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu