BahçeEv Dekorasyonu

Balkonda Bitki Yetiştirme Önerileri

Balkonlu evlerde genellikle evin balkonu rengarenk çiçeklerle dolu olur. Bitki yetiştirilirken bir yandan da bitkilerin ortama kazandırdığı görsel bir estetik mevcuttur.  Bu görsel estetiğin oluşması için bitkilerin yetiştirilmesinde etkin rol oynamak gerekmektedir.

Balkonda Yetiştirilebilecek Bitkiler - 3

Balkonda Yetiştirilebilecek Bitkiler - 2

Balkonda bitki yetiştirilirken öncelikle balkonun bulunduğu konumun iklim koşullarına dikkat edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken ikinci önemli husus ise balkonun güneş ışığı alıp almadığını kontrol etmektir. Bu iki önemli hususa dikkat edildiği zaman balkonun güneş ışığı alıp almamasına göre, güneş ışığı seven ya da sevmeyen bitkiler arasında seçim yapılmalıdır. İklim şartları göz önünde tutularak sıcağı ya da soğuğu seven bitkiler arasında karar verilmelidir. İlk aşama olarak bitkinin güzel görülmesi değil var olan şartlar altında yaşayabilmesidir.

Aşk Merdiveni

Balkonda Yetiştirilebilecek Bitkiler - 4

Görsel estetik de bunun akabinde gelmektedir. Balkonda yetiştirilecek bitkinin çeşidine göre balkonun rengârenk olması, minik minik çiçeklerle dolu olması ya da sarmaşık oluşmuş olması değişebilir. Bu bağlamda  karar verilmesi gerekmektedir.  Balkonda sarmaşık oluşumu istenildiğinde genellikle sarmaşık gülü kullanılır. Küçük küçük olsun ve belirli bir düzeni olsun gözü yormasın göze güzellik versin diyorsanız daha küçük bitkiler yetiştirmeniz gerekecektir. Menekşeler, papatyalar, aşk merdiveni, fesleğen, sümbüller, gelin yanakları gibi bitkiler gözü yormayacak bakımı kolay olan çiçeklere bir kaç örnektir.

Balkonda Yetiştirilebilecek Bitkiler -1 Balkonda Yetiştirilebilecek Bitkiler - 5 Gül Menekşe Sümbül

Balonda bitki yetiştirmek kriterler belirlendiği takdirde oldukça kolay olacaktır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu