Ev DekorasyonuYatak Odası

Sıkıldınız mı? O zaman mobilyalarınızı modifiye edin!

Merhabalar, bugün karşınıza farklı bir yazıyla çıkmak istedik. Buradan sizlere evinizi nasıl daha güzel bir havaya sokabilirsiniz, nasıl daha iyi bir dekorasyona kavuşabilirsiniz, yaşadığınız mekanı nasıl daha motive edici hale getirebilirsiniz temalı öneriler vermeye çalışıyoruz. Bunun için ya evinize yeni eşyalar almanız gerekiyor ya da mevcut eşyalarınızla yeni bir dekorasyon planı yapmanız gerekiyor.

Aldığınız eşyaları bir süre kullandıktan sonra ise onlardan sıkılabilir ya da yeni bir dekorasyon tarzına geçiş yapmak isteyebilirsiniz. Eşyalarınızı bir profesyonel gibi bambaşka stillere büründürmek elinizde. İhtiyacınız olan biraz el becerisi ve dekorlar.com sitesinden alacağınız tavsiyeler.

Bu tür yazılara birçoğumuzun evine girmeye başlayan hatta mobilya piyasasının en büyük hakimi haline gelen İkea’nın klasik bir ürününü nasıl modifiye edeceğinizi göstererek başlayacağız.

Aşağıda görmüş olduğunuz şifonyer, İkea Malm şifonyer. Değişik şekilleri mevcut. Daha doğrusu Malm bir seri ve çekmece çözümleri üzerine yoğunlaşıyor. Arkadaş elindeki şifonyeri uzun süre kullanmış olacak ki, bundan sıkılıp biraz modifiye çabasıyla bambaşka bir şifonyere sahip olmuş.

ikea şifonyer venge - Kopya ikea şifonyer - Kopya

Bu tip bir şifonyeriniz varsa, onu modifiye etmek için eski ve artık işinize yaramayacak bir kitap, bir miktar duvar kağıdı yapıştırıcısı veya klasik sıvı yapıştırıcı, bir fırça ve küçük bir kap işinizi görecektir. Ayrıca fazlalıkları almak ve sayfaları düzgün kesebilmek için, cetvel ve maket bıçağı da elinizin altında olmalı.

Yapıştırma işini tamamladıktan sonra, herhangi bir mobilyacıdan ya da yine İkea’dan alabileceğiniz kulpları takabilirsiniz. Aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz gibi, kulpları mobilyanızın kasasının renginde alırsanız, bir renk bütünlüğü oluşturmuş oluyorsunuz.

sayfa yapıştırma

İşte mobilyanın son hali, ilk halinden oldukça farklı ve şık bir mobilya haline getirilmiş. Kulplar işinizi kolaylaştıracak aynı zamanda. Kulpları ister fotoğraftaki gibi çekmeceleri ortalayıp takabilirsiniz, isterseniz de çekmecelerin farklı noktalarına monte ederek değişik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bu fikri kitap sayfasından başka yumuşak kağıt malzemelerle, kendi çizimlerinizle ya da renkli kağıtları kullanarak da hayata geçirmeniz mümkün.

Bu işe DIY (Do It Yourself) deniyor. Eğer siz de kendiniz bir şeyler yapmaya meraklıysanız dekorlar.com sayfasını takip etmeye devam edin. Daha çok DIY içeriği bundan sonra sizlerle paylaşacağız.
ikea şifonyer kaplama

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu