Mobilya

Az Yer Kaplayıp Çok İş Gören Eşyalar

Evimizde kullanmadığımız bir sürü eşya var, biz kendimize yaşam alanı yaratmaya çalışıyoruz ancak kullanmadığımız eşyaları bir türlü ortadan kaldıramıyoruz. Örneğin bir hevesle aldığımız ama en fazla 2-3 kere kullandığımız koşu bantları, çok kullanışlı olduğunu düşünerek aldığımız kaba saba sehpalar. Bunların hepsi bizim yaşam alanımızdan çalıyor ve kullanılmadan öylece duruyorlar.

Firmaların bazıları yaratıcıklarını konuşturmuşlar ve hem az yer kaplayan ama bir o kadar işimize yarayan ürünler dizayn etmişler. Şimdi sizlere onlardan bazılarını listeliyeceğim.

Masalı – Sandalyeli Kitaplık

Oturma odanızda ya da salonunuzda kitaplığınız mutlaka vardır ve masa sandalyede olmazsa olmazlardandır. Bu ikisinin bir olduğunu düşünün, ne zaman masa ve sandalyeye ihtiyacınız olduğunda hemen çıkartıyorsunuz, aksi halde hiç yer kaplamadan kitaplığın içine gömüyorsunuz.

Sandalyeli Kitaplık

Sandalyeli Kitaplık - 1

Şişme Yatak – Koltuk

Şişme yatak herkesin evinde ya vardır ya da bir dönem mutlaka bulunmuştur. Aslında gerçektende kullanışlı bir ürün, evinize misafir geldiğinde şişirilir, misafir yokken katlanır ve bir köşeye kaldırılır. Ancak bu şişme yatak, hem yatak hem de koltuk görevi görüyor. Yani misafir yokken kaldırmanıza gerek yok katlayarak koltuk haline çevirebiliyorsunuz.

Şişme Yatak - Koltuk

Dönüştürülebilir Kanepe

Bu kanepe de sayesinde ister 2 kişi olun ister 6, ufak bir hamle ile herkesin sığabileceği bir ortam oluşturabiliyorsunuz. Hem bu sayede sehpa olarakta kullanılabiliyor.

Dönüştürülebilir Kanepe - 1Dönüştürülebilir Kanepe - 2

Duvardaki Gizli Masa

Bu masa duvara sabit bir yapı. Açılınca küçük bir masaya hem de araç gereçlerini içine koyabileceğiniz raflara sahip oluyorsunuz. Kapandığında duvarda küçük bir yer kaplıyor ama işlerinizi halledebileceğiniz kadar işlevsel bir masa aslında.

Duvardaki Gizli Masa

Panjur Şeklinde Çamaşırlık

Çamaşırlık, her evde mutlaka bulunur. Şimdilerde balkon demirlerine asılabilen çamaşırlıklar revaçta ama onlarda kapatılınca yer kaplayan ürünler arasında. Eski tarz çamaşırlıklar zaten büyük ve kullanışsız olduğundan hemfikiriz herhalde.

Panjur Şeklinde Çamaşırlık - 1 Panjur Şeklinde Çamaşırlık - 2

Ranzalı Kanepe

Evimize gelen misafirleri her zaman severiz. Evimizde kalsınlar isteriz ancak yatacak yer yoksa bu biraz sıkıntılı bir durum. Bunun için düşünülmüş hem kanepe hem de ranza olabilen bir ürün tasarlamışlar. Artık herkes rahat uyuyabilecek rahat rahat.

Ranzalı Kanepe - 1 Ranzalı Kanepe - 2

Kitap Koltuğu

Oturduğunuz yerden kalmadan kitap alabilirsiniz hem de kitaplığa ihtiyacınız bile yok. Kitaplık alanından kurtulmak için tasarlanmış bir koltuğu kim istemez ki.

Kitap Koltuğu - 1 Kitap Koltuğu - 2

Pin-Pon Kapısı

Arkadaşlarınız geldiğinde hemen bir turnuva yapmak isterseniz, kapıyı hemen bir pin pon masasına çevirebilirsiniz. Gerçekten de çok eğlenceli gözüküyor.

Pin-Pon Kapısı

Tablo Şeklindeki Takı Dolabı

Özellikle bayanlar bundan dolayı çok sıkıntılı, yüzlerce takıları olduğu için kaybetmek çok kolay ve aradığınızı bulmakta çok zor. Sizler için hem düzenli, tertipli duran hem de güzel bir manzaraya sahip olan takı dolabı tasarlanmış.

Tablo Şeklindeki Takı Dolabı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu