Ev Dekorasyonu

Küçük Balkon Tasarımları

Küçük Balkon Tasarımları - 2

Mimari açıdan bakarsak balkonları pek büyük yapmazlar, nedeni ise çok basit. Salona ya da herhangi bir odaya daha fazla yer verebilmek için. Ama balkonda oturmanın keyfi de başka hiçbir şeyde yok. Önümüz kış  olduğunu düşünürsek, insan balkonda oturmak ister. Kar  yağışını veya yağmur yağışını izlemek ister.

Küçük Balkon Tasarımları - 1

Ama balkon küçük olunca, oturmak için sandalye koysak başka yer kalmıyor, yetiştirdiğimiz bitkileri de başka yere koyamıyoruz, bu durumda ne yapmak gerekiyor? İkisinden de vazgeçemeyeceğimize göre en iyisi doğru dekore ederek, her ikisini de sağlamak. Sizlere küçük balkonları nasıl tasarlamanız gerektiğini ve neler yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

  • Öncelikle çok büyük sandalye, koltuk gibi eşyalardan koymayın. Nitekim 5 saat balkonda oturacak haliniz yok kış ortasında.

Küçük Balkon Tasarımları - 3

  • Saksılarınızı duvarlara ya da balkon demirlerine koyabilirsiniz, bu sayede daha fazla alan yaratırsınız.
  • Küçük bir masa ve küçük sandalyeler koymalısınız.

Küçük Balkon Tasarımları - 4

  • Çiçeklerinizi elinizden geldiği kadar balkon demirlerine yerleştirmeye çalışın.
  • Bir köşeye koyabileceğiniz ufak bir dolap sizin çok işinize yarayabilir. Araç gereçleri ortadan kaldırmak için çok mantıklı.

Küçük Balkon Tasarımları - 5

Zevkinize göre tasarımınız yapmak çok önemli. Örneğin her zaman yeşil görmek istiyorsanız, balkon ebatlarınızıda hazır çim satın alabilirsiniz. Bence gayet hoş durmuş.

Küçük Balkon Tasarımları - 7

Küçük Balkon Tasarımları - 6

Unutmayın balkonunuz da evinizin bir parçası ve orayı ne kadar çok benimserseniz, ne kadar güzelleştirirseniz, orada oturmakta sizi o kadar mutlu eder. Yani iş tamamen kafada bitiyor.

Küçük Balkon Tasarımları

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu