Ev DekorasyonuMutfak

Siyah Mutfak Tasarımları

Siyah Mutfak Tasarımı - 5

Mutfakların daha ferah olması ve olduğundan daha büyük hissi vermesi için, renkleri çoğu zaman açık tonlardadır. Bu eğer mutfağınız küçük ise doğru bir yöntemdir ancak mutfağınız büyük veya amerikan mutfak tarzında ise ve siz koyu renklerden hoşlanıyorsanız, siyah mutfak tezgahı, siyah renk dolapları bir görün istedik.

Siyah Mutfak Tasarımı - 1 Koyu tonlarda mutfak belki biraz iç karartıcı olabilir ancak çok değişik bir hava kattığını sizde farketmişsinizdir. Gerçi ülkemizde büyük mutfağa sahip olmak biraz lükse kaçıyor, genellikle apartman dairelerinde oturduğumuz için, ebatları en büyük olan yer her zaman salon oluyor. Ama siz koyu tonları seviyorsanız, kendinizin daha rahat olacağına inanıyorsanız büyük – küçük farketmez. Kendiniz nasıl mutlu olacaksanız, nasıl rahat olacaksanız o tonlarda yapmalısınız.

Siyah Mutfak Tasarımı - 2

Aslında siyah mutfakların artılarıda var, mesela açık renkli mutfaklar kadar kiri belli etmez. Nitekim siz yemek falan pişirdiğinizde ortalık dağılabiliyor, Açık renkli mutfaklar çer çöpü daha çok belli ederler. Araba misali düşünürseniz, en az toz gösteren renk gridir. Beyaz renkli arabalar uzaktan temiz gibi durur ama yanına gittiğinizde ne kadar pis olduğunu farkedersiniz. Siyah renk biraz da olsa tozu gösterir ama temiz olursa 500 metreden aracın parlaklığını farkedersiniz.

Siyah Mutfak Tasarımı - 3

Ayrıca siyah rengin şöyle bir güzelliği var, hemen hemen her renk ile uyumlu olabiliyor. İsterseniz siyah mutfak tezgahı kullanıp beyaz dolap kapakları kullanabilirsiniz ya da  isterseniz siyah renk ağırlıklı olan mutfağınıza ahşap rengi bir masa kullanabilirsiniz yani siyahı her renk ile kullanma şansınız var. Beyaz, gri, kırmızı, ahşap rengi, sarı aklınıza gelen her renk ile uyum sağlayabilen, sırıtmayan bir renk.

Siyah Mutfak Tasarımı - 4

Önemli olan sizin zevkiniz. Eğer koyu renklerden hoşlanıyorsanız, daha ferah olsun diye, daha geniş dursun diye beğenmediğiniz, hoşlanmadığınız renkler kullanmayın. Sonuçta mutfağı kullanan sizsiniz, arkadaşlarınız, dostlarınız ne derse desin. Onlar gelip 3 saat oturup gidecekler. Kullanıcak olan sizsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu