Mutfak

Mutfakta Yer Açmak İçin 7 Dahiyane Fikir

Mutfakta Yer Açmak İçin 7 Dahiyane Fikir

Mutfak evin en çok zaman geçirilen bölümüdür. Kimi zaman yemek yesek bile mutfakta zaman geçirmeye devam ederiz. Ne bilim televizyon izleriz, dergi, gazete, kitap falan okuruz ama orada oturmaya devam ederiz. Ama dağınık, küçük, rahat edilmeyen bir mutfakta kim oturmak isterki.

Sizlere mutfakta daha fazla yaşam alanı yaratabileceğiniz 7 tane yaratıcı ipucu veriyoruz.

  • İlk olarak dağınıklığı ortadan kaldırmanız gerekmektedir. Bu bir ipucu değil tavsiyedir. Siz ne kadar yer yaratmak istesenizde eğer dağınıksanız aldığınızı aldığınız yere koymuyorsanız, ne yaparsanız yapın mutfağınızda yer açamazsınız.
  • Mutfağınız koyu renk ile boyalı ise, bu renkten dolayı mutfağınız olduğundan küçük hissi verir. Yapmanız gerekenler şunlardır;
    • Dolapların altına led ışık takmayı düşünün çünkü ışıklar sayesinde hem daha modern bir mutfağa sahip olursunuz hem de ışıklar sayesinde koyuluğu birazda olsa bastırırsınız.
    • Mutfak duvarlarına ayna eklemeyi düşünebilirsiniz. Bu sayede mutfağınıza bir ferahlık geldiğini farkedeceksiniz.
    • Eski tarz avizeleri kaldırın derim ben yerine led ampuller koyarsanız, ki led sayesinde yarı yarıya elektrik tasarrufu sağlarsınız, daha öncede dediğim gibi daha modern olur ancak ya beyaz ya da gün ışığı denilen renklerde tavsiye ediyoruz. Öyle kırmızı, mor falan saçma durabilir ama yinede sizin zevkiniz bir şey diyemeyiz.

Mutfakta Yer Açmak İçin 7 Dahiyane Fikir - 1

  • Mutfağınızda tava gibi asabileceğiniz malzemeleri, duvarlara montelenebilen raflara asmanızı öneririz. Bu raflara asmanız durumunda, daha önceden dolabın içine koyduğunuz için artık orası boş olacak ve başka araç gereçlerinizi koyabileceksiniz. Zaten duvar başka ne işinize yarayacak ki. En azından boş bir duvar kullanılmış olur.

Mutfakta Yer Açmak İçin 7 Dahiyane Fikir - 2

  • Eğer mutfağınızda, mikrodalga fırın ya da çamaşır makinesi kullanıyorsanız, bulaşık makinesi mutlaka vardır, bu tarz ürünleri sanki dolapların içinde duruyormuş gibi, kendi mobilyalarınızla, dolaplarınızla aynı olacak şekilde kapatın. Sanki saklıyormuş gibi, bunu yaparsanız mutfağınızdaki o göze hoş gelmeyen bir çok renk gelmezsiniz. Hem de dağınıklığı ortadan kaldırırsınız.

Mutfakta Yer Açmak İçin 7 Dahiyane Fikir - 3

  • Boş duvarlarınızı kullanacağınız şekilde tasarlayın, raf kullanmanız araç gereci ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Elinizden geldiğince raf kullanmaya çalışın.

Mutfakta Yer Açmak İçin 7 Dahiyane Fikir - 4

  • Eğer mutfağınızı yeni tasarlayacaksanız duvar renklerini açık seçmeniz önemlidir. En baştada söylediğim gibi koyu renkler, olduğundan daha küçük gösterir.
  • Eğer tadilata başlayacaksanız, yer ile duvar renklerini yakın hatta aynı seçin.

Bunun dışında yerleşim için daha önceki yazdığımız Küçük Mutfaklarda Yerleşimi Nasıl Olmalıdır? konumuzada göz atmanızı öneririz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu