Çocuk Odası

Bebeğinizin Odası İçin Önemli İpuçları

Bebek Odası Dekorasyonu - 1

Uzun süre beklediğiniz yavrunuzun gelmesine az bir süre kala, dünyaya gözlerini açacak olan yavrunuz için güzel bir bebek odası dekore edebilirsiniz. Bebeğinize ait ufak ve sade bir tasarıma sahip olan odasında rahat bir yaşam sürmesi için ve bu güzel zamanlarınızda sizi ziyaret eden arkadaş ve akrabalarınızın da gözünü kamaştıracak bir bebek odası dekorasyonu yapabilirsiniz. Bebek odası dekorasyonu yaparken işinize yarayacak en önemli ipuçlarını sizler için hazırladık. En güzel bebek odası sizin bebeğinizin olsun istiyorsanız bu ipuçları dikkatlice okumadan dekorasyonunuza başlamayın.

Bebek Odası Dizayn Edilirken Ebeveyn Düşünülmeli

Bebek Odası Dekorasyonu - 2

Zorlu bir hamilelik sürecinin ardından bebeğinizi uyutma, emzirme, hastalığında yanında olma, uyumadığı zamanlarda ağlamaması için onunla oynama gibi tüm konularda günün birçok zamanı bebek odasında bebeğinizin yanında olmanız gerekecek. Bunun için ebeveyn olarak kendiniz içinde bir şeyler yapmalısınız. Bebeğiniz uykuya daldığında uzanmak için bir alan, rahat oturabileceğiniz bir koltuk, onunla vakit geçirmeniz için rahat ve geniş bir alan düşünülebilir.

Uyku için Aydınlatmanın Önemi

Bebek Odası Dekorasyonu - 3

Dekorasyon yapılırken odanın duvar rengine göre gece lambası seçilebilir. Bebeğiniz uyumadığında bile loş ışıklarla aydınlatmak göz sağlığı açısından iyi olacağı gibi uykusunun daha çabuk gelmesini sağlayacaktır.

Doğru Eşyaları Seçebilmek

Bebek Odası Dekorasyonu - 4

Bir bebek odasını dekore ederken ilk ve en önemli konu doğru eşyaların seçilmesidir. Bebeğiniz bu dönemde çok fazla şeye ihtiyaç duyacaktır. Bebeğin bakımı, temizliği, maması, uyku süreci gibi birçok aşamada kullanılacak olan her şey için çok fazla alana ihtiyaç duyacaksınızdır. Bunun için doğru eşya seçimi büyük önem kazanıyor. Dolap ve çekmeceler size yeterli olabilecek mi? Boyutları ne kadar olmalı? Bunu odanın büyüklüğü ve diğer eşyaların dekorasyon için renk ve şekil uyumuna göre belirlemelisiniz. Bebek odaları genellikle evin en küçük odası seçilir. Eğer bebeğiniz için dekorasyon yapacağınız oda çok ufaksa, görsellikten önce kullanışlı olmasına özen göstermelisiniz. Sadeliği tercih ettiğinizde zaten eşyalar birbiriyle uyumlu olacaktır. Önemli olan eşya alırken birbirine yakın renk tonlarını seçmenizdir.

İkiz Bebek Bekleyenler için Dekorasyon İpuçları

Bebek Odası Dekorasyonu - 5

Eğer birden fazla bebeğiniz olacaksa ikiz, üçüz, dördüz vb. gibi sayıları arttıkça bebek odasındaki hareket kapasitesi azalacaktır. Bu durumda bebek odası dekorasyonu yapılırken sadelik daha fazla önem kazanmaktadır. 1-2 yaşların bir çocuğunuz olduğunu düşünelim. Yeni gelen bebeğiniz ve 1-2 yaşlarındaki ablası ya da abisinin haklarını çiğnememek adına odanın dizaynı buna göre ayarlanmalıdır. Bebeğinize önem verirken diğer çocuğunuzun psikoloji bozulmaması için bebek odanız yeterli boyutlarda ise ona uygun bir oyun alanı oluşturulabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu