Aksesuar

Sprey Boya İle Eviniz Renklendirin

Sprey Boya Örnekleri - 1

Evinizde bulunan ve her baktığınızda, “Ne diye aldım ki ben bunu” dediğiniz eşyalar mutlaka vardır. Eskiden çok severek aldığınız bir şamdanın, üzerindeki boyası dökülmüş olabilir ya da çok sevdiğiniz bir vazonun veya çerçevenin boyası dökülmüş, paslanmış olabilir. Önceleri bu eşyaları atmayı düşündüğünüzü biliyorum ancak artık kendiniz istediğiniz renge boyayarak, onları yeniden canlandırabilirsiniz.Sprey Boya Örnekleri - 2
Bauhaus, Koçtaş, Ikea gibi firmalarda oldukça fazla renk seçeneği bulunan isterseniz mat, isterseniz normal, isterseniz de simli renk alabileceğiniz ve  aldığınız sprey boya ile eski, paslanmış ve boyası dökülmüş eşyalarınızı rengarenk yapabilirsiniz.

Sprey Boya Örnekleri - 3

Sprey Boya Örnekleri - 4

Sprey ile boyama yapacaksanız, yapmanız gerek ilk şey, boyayacağınız eşyanın altına bir gazete ya da naylon sermelisiniz. Rüzgar olmayan bir yerde boyama yapmanız size daha yararlı sonuçlar verecektir. Önemli olan bir diğer nokta ise, boyayacağınız eşyaya her zaman eşit mesafede spreyi sıkmalısınız. Bir bölgeye yanlışlıkla biraz daha uzun süre tutarsanız, ton farkı oluşacaktır. Bu ton farkını kapatmak için diğer bütün bölgeleri yeniden boyamak zorunda kalırsınız. Spreyi ilk sıktığınızda boya gelmeyen kısımları olcaktır, önemli değil bir kaç kat boyadığınız zaman o kısımlar kapanacaktır.

Sprey Boya Örnekleri - 5

Sprey Boya Örnekleri - 6

Yeni çıkan bazı boyalar, plastik hammaddesine sahip olduğundan dolayı, boyadıktan sonra eğer beğenmediyseniz, sanki kaplama gibi bir ucundan tutup çekerek boyayı sökebilme imkanı sunar. Bu tür boyalar diğerlerine göre biraz daha pahalıdır ancak eliniz alışması için ilk boyayacağınız eşyalarda bu tarz boya kullanmanızı öneririz. Bu sayede eliniz alışır ve diğer eşyaları daha rahat boyarsınız.

Sprey Boya Örnekleri - 7

Sprey Boya Örnekleri - 8

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu