Ev Dekorasyonu

Evinizde Mavi Renk Modası

Evinizde Mavi Renk Modası

Evinizin dekorasyonu için mavi kullanmak oldukça güzel bir tercih. Mavi modası hemen hemen her yıl oluyor ve bu rengin modasının geçmesi mümkün görünmüyor. Dekorasyon yaparken mavi renk ve mavi renk tonlarının nasıl kullanılması gerektiğinin yanı sıra dekorasyonun nasıl daha iyi gözükebileceğini konusunda sizlere birkaç önemli ipucu vereceğiz.
Evinizde Mavi Renk Modası - 7 Evinizde Mavi Renk Modası - 1

Dekorasyona sıfırdan başlayanlar için öncelikle duvar rengi önemlidir. Çünkü diğer tüm eşya ve aksesuarları duvar rengine göre düzenleyebilirsiniz. Maviyi duvar rengi olarak kullanırken kesinlikle açık tonlarını tercih etmeliyiz. Bunlar arasında bulut mavisi ilk tercihlerinizden olabilir. Açık tonlarda kullanılan mavi duvar renginin dekorasyon sırasında sağladığı avantajlarda bir hayli fazla. Duvarınızı açık mavi renk tonlarında yaparsanız eşyalarınızı tek bir renge bağımlı kalmayarak bu renkle uyumlu olan pembe, krem rengi, sarı, beyaz gibi renklerden oluşturabilirsiniz. Merak etmeyin bu tonlar açık mavi duvar rengiyle uyumlu olacaktır.

Evinizde Mavi Renk Modası - 3

Evinizde Mavi Renk Modası - 4

Dekorasyon sırasında sadece renk uyumunu düşünmek olmaz. Tabi ki yaşadığımız ortamda uyumun yanı sıra konfor ve rahat bir ortam sağlaması da önemlidir. Özellikle oturma odası ve yatak odası dekorasyonu yapılırken renklerin uyumuna dikkat edildiği kadar konforlu ve kullanışlı bir dekorasyon olmasına dikkat edilmelidir. Televizyonun bulunduğu mesafe iyi ölçülerek gözlerinizi rahatsız etmeyecek şekilde monte edilmeli. Koltuklar sırf odanızın renklerine uyuyor diye konforsuzsa veya sizin istediğiniz tarzda değilse alınmamalı. Daha geniş ve daha kullanışlı koltuklar seçilebilir. Odayı çok fazla eşya ile doldurarak hareket alanınızı kısıtlamayın. Unutmayın bazen sadelik başlı başına bir dekorasyon seçeneğidir.

Evinizde Mavi Renk Modası - 6

Evinizde Mavi Renk Modası - 5

Mavi rengi seviyorsanız hiç çekinmeyin derim. Ev dekorasyonu için çok uyumlu bir renk olduğunu sizde farketmişsinizdir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu